Mellrák táplálkozás. Kapcsolódó cikkek


Így függ össze a mellrák és a táplálkozás MTI A tanulmány eredményei az mellrák táplálkozás évek elején indult Women's Mellrák táplálkozás Initiative WHI elnevezésű nagyszabású amerikai vizsgálatból származnak. A WHI táplálkozást vizsgáló része 50 és 79 éves kor közötti, csaknem 49 ezer egészséges nő bevonásával készült húsz éven át.

hrvatski jezik 5 razred vjezbe padezi

A vizsgálat kezdetén az alanyok napi kalória-bevitelének egyharmadát alkotta zsír. A résztvevőket két csoportra osztották, és az egyik csoport tagjainak megmondták, hogy a napi kalória-bevitelükben 20 százalékra kell csökkenteniük a zsír mennyiségét és több zöldséget, gyümölcsöt, valamint gabonát kell fogyasztaniuk. A másik csoport tagjai nem változtattak intraductalis papilloma diagnózis étkezési szokásaikon.

hpv kezelés kiegészítők

Az étrend komplikált dolog. A kontrollcsoport tagjai nagyjából ugyanannyi zsírt fogyasztottak végig, mint a tanulmány kezdetén.

Az előzetes eredmények azt mutatták, hogy az alacsony zsírbeviteli csoport tagjai közül kevesebben haltak meg bármilyen okból kifolyólag azelőtt, hogy mellrák alakult ki náluk.

szemölcsök nem esnek

Tekintettel azonban arra, hogy a 49 ezer résztvevőből mindössze halt meg mellrákban, az étrendváltoztatás jótékony hatása elenyészőnek mondható. Az étrend megváltoztatása továbbá nem csökkentette a mellrák kialakulásának kockázatát.

A pácienseket minden lehetőség érdekli, amellyel javíthatnak az állapotukon — mondta Jennifer Ligibel, a bostoni Dana-Farber Rákkutató Intézet munkatársa, aki nem vett részt a tanulmány elkészítésében.

vulgáris szemölcsök gyermekeknél

Hozzátette: az eredmények azt sugallják, hogy az étrend megváltoztatása, a súlycsökkentés, a mellrák táplálkozás hatékony terápia lehet. Ha valaki többet eszik egy élelmiszerből, akkor kevesebbet fogyaszt egy másikból, ezért nehéz megmondani, hogy melyik változásnak milyen hatása van.

A keményítőt tartalmazó ételek túlzott fogyasztása nem tesz jót, és ma már azt is tudjuk, hogy a zsír fajtája is számít, az olívaolaj például sokkal jobb a többi olajnál.

pinworms férgek és eltávolításuk