Szemölcsökkel borotvált. Szemölcsök és papillómák fórum


szemölcsökkel borotvált

A többség azonban nem is sejti, hogy ezeknek a testrészeknek a borotválása növeli a genitális szemölcsök kialakulásának kockázatát és más fertőzések kialakulását — állítja Dr. Volker Schenkelberger német nőgyógyász szakorvos. A szakember szemölcsökkel borotvált borotválkozáskor olyan mikrosérülések keletkeznek […] A lipcsei egyetem felmérése szerint a német nők 88 százaléka, a férfiaknak pedig 67 százaléka rendszeresen borotválja az intim testtájak szőrzetét.

szemölcsökkel borotvált

A szakember szerint borotválkozáskor olyan mikrosérülések keletkeznek a bőr felszínén, amelyek különféle betegségekre hajlamosítanak. Ezek az apró sérülések, ha érintkezésbe kerülnek — pl.

szemölcsökkel borotvált

A fanszőrzet védekező szerepet játszik a genitáliák környékén, és leborotválásával szabaddá válik az út a különféle baktériumok, vírusok előtt — mondja Dr. Volker Schenkelberger. Mit tehetsz?

Ha szemölcsöket, vagy más elváltozásokat találsz a genitáliák környékén, azonnal fordulj szakorvoshoz. A HPV-vírus általában a védekezés nélküli szexuális együttlét útján terjed, ezért mindig figyelj a helyes óvszerhasználatra.

szemölcsökkel borotvált

A jó minőségű nem műszálas, hanem pamut anyagból készült, tiszta alsónemű szintén gátolhatja a baktériumok terjedését.