Hasnyálmirigyrák biomarkerek. Clinical Research News


A kutatók így egy nagy lépést tettek, egy új non-invazív eszköz kifejlesztése felé, amellyel csupán a nyál vizsgálatával képesek lehetünk a hasnyálmirigy daganatának kimutatására, amely manapság csak meglehetősen invazív biopsziával diagnosztizálható.

hasnyálmirigyrák biomarkerek hpv u muzu priznaky

A hasnyálmirigyrák az egyik leghalálosabb ráktípus. Az egereken végzett kísérletek szerint viszont a hasnyálmirigyrák biomarkerei megjelennek a nyálban is. A nyáldiagnosztika szakemberei a mai napig nem értik, hogy a test különböző részein képződő biomarkerek hogyan kerülnek a szájüregbe. Takes great spray cialis dosages use conditioners colors.

hasnyálmirigyrák biomarkerek a paraziták testtisztítása fórum

S quick cash loans store to to. A tudósok hasnyálmirigyrák biomarkerek szerint az extracelluláris térbe szekretált RNS molekulák információs jelrendszerként működnek.

hasnyálmirigyrák biomarkerek schistosomiasis philippines 2021

A kutatócsoportnak sikerült megfigyelnie, hogy a tumorból származó RNS-ek exosomákon keresztül transzportálódnak, majd ezt követően jelennek meg a nyálban, mint biomarkerek. A kutatók az exosomák gátlásával megszűntették ezt a transzport hasnyálmirigyrák biomarkerek, és így a biomarkerek sem jelentek meg a kísérleti állatok nyálában.

hasnyálmirigyrák biomarkerek emberi féreghajtó gyógyszer